De leukste belevenissen om cadeau te geven

 • Geen ervaring nodig
 • 2 weken bedenktijd
 • 5.023 gekocht

Proefles ballonvaren

  Joure

Introductie

Ballonvaren is de oudste vorm van luchtvaart. Al in 1783 steeg de eerste hetelucht ballon op. De techniek is sinds die tijd niet veranderd. Het materiaal is natuurlijk wel flink gemoderniseerd.

De krachtige branders geven een onbeschrijflijke kick. Je blaast een vlam van 800 graden Celsius in een enorme ruimte. De ballon is maar liefst 3000 vierkante meter groot. De lucht verwarm je tot 100 graden. Omdat warme lucht lichter is dan koude lucht, drijft de ballon omhoog. Daarna laat je meevoeren op de wind. Onder je is een betoverende kleine wereld. Ervaar die stilte en geniet!

Wat gaat er gebeuren?

De proefles begint in Joure, het ballonvaartdorp van Friesland.

Theorie

Je start met een stukje theorie over de beginselen van het ballonvaren. Want hoe bestuur je een luchtballon nou eigenlijk? Je zou denken dat dit niet kan. Een ballon drijft met de wind mee, toch? Bijna goed. Wist je dat de windrichting kan verschillen als je hoger of lager vaart? Door te stijgen en dalen kun je dus een beetje sturen. De instructeur vertelt je er alles over. Natuurlijk is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Praktijk

Na de theorie ga je met de instructeur naar de opstijglocatie. Daar help je samen met de passagiers om de ballon op te bouwen. Ballonvaren is dus ook nog eens teambuilding. Als de ballon volgeblazen is met warme lucht stijg je op. Daar is het een mix van over de rand kijken en zelf de branders bedienen. De instructeur helpt je overal bij. Ook onderweg krijg je veel uitgelegd.

Passagiers

Je kunt extra passagiers meenemen tijdens je ballonvaart. Naast de instructeur kunnen in totaal vijf extra mensen mee in de mand. Het aantal leerlingen dat vliegt is wel altijd beperkt tot twee. Zo blijft er per persoon genoeg tijd over om zelf de branders te bedienen.

Extra's

 • Na afloop van de ballonvaart ontvang je een herinneringscertificaat thuisgestuurd.
 • Als je wil, worden tijdens de vaart foto's gemaakt en wordt er gefilmd. Dit materiaal krijg je tegelijk met het certificaat, op een DVD thuis gestuurd. Zo kun je nagenieten van je foto's en de video opnames.
Specificaties
Maximum aantal deelnemers voor de belevenis.
Hele jaar
Alleen in deze periode kan er gevlogen worden. Houd rekening met de geldigheidsduur van je bon.
Leeftijd Vanaf 8 jaar
2,05 m
Boven deze lengte zit je niet meer comfortabel in het toestel
400 kg
Het maximale totaalgewicht van leerling en passagiers. De instructeur niet meegerekend.
1 jaar
Hoe lang de cadeaubon geldig is na uitgifte.
Binnen 14 dagen
Toch geen leuk cadeau? Je kunt gratis annuleren binnen 14 dagen na aankoop.
Zie ook: ons retourbeleid
Prijzen
Geen passagiers€ 219
1 passagier€ 389
2 passagiers€ 559
3 passagiers€ 729
4 passagiers€ 899
Opmerkingen
 • Er wordt gevaren van 2 uren voor zonsondergang, tot zonsondergang
 • Tegen het eind van het seizoen is het al vroeg donker, bekijk de tabel met verzameltijden.
 • Ballonvaren is afhankelijk van de weersomstandigheden. De instructeur neemt voor vertrek contact met je op of de ballonvaart door gaat en uit te leggen waar en hoe laat jullie verzamelen
 • In het weekend geldt een toeslag van € 15
 • Een luchtballon komt niet terug op de plaats van opstijgen, daarom is het wenselijk om een auto met chauffeur achter de volgauto te laten rijden, zodat je na afloop naar huis kunt. Als je wilt dat wij de terugreis organiseren, neem dan vooraf contact op met de vliegschool
 • Als de mand niet vol is kan de vliegschool extra personen meenemen. Er zullen echter nooit meer dan 2 piloten zijn, dus de leerling vaart altijd minimaal 30 minuten zelf
Bekijk beschikbaarheid
Klik op een dag om te zien wanneer er plek is


uit Amstelveen

· Augustus 2017 · Joure

Overweldigend , rust , in de lucht zo stil,

Alles was goed. Goede gastheer . Je kon alles vragen .

Geen

Geheel vrijblijvend!