De leukste belevenissen om cadeau te geven

Formatievliegen

Introductie

Bij formatievliegen draait alles om precisie. Je vliegt samen met een vriend of vriendin, allebei in een eigen vliegtuig. Het is de bedoeling dat jullie synchroon gaan vliegen. Naast elkaar en met een kleine tussenafstand. Als je zelf vliegen al een uitdaging vindt, dan gaat dit nog een stapje verder.

Het toestel

Je vliegt beide in de Blackshape Prime, de onbetwiste snelheidsduivel van het rijtje toestellen. De Blackshape is een hypermodern vliegtuig. Een tweepersoons toestel waar je samen met de instructeur in zit.

Locatie

De proeflessen worden gevlogen vanaf Lelystad. Qua aantal vliegbewegingen de drukste luchthaven na Schiphol. Er is de hele dag van alles te zien en te beleven. Kom dus gerust wat vroeger! Je wordt ontvangen in de Sky lounge met een geweldig uitzicht op de landingsbaan. Bekijk onder het genot van een kop koffie wat er zoal voorbij komt vliegen. Op Lelystad is ook een actieve historische vloot actief.

Wat gaat er gebeuren?

Theorie

Allereerst krijg je een "briefing" over de beginselen van het vliegen én het vliegen in een formatie. Uiteraard is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Praktijk

Na de theorie stappen jullie elk in een eigen toestel en gaan in "take off". Daarbij vlieg je zoveel mogelijk zelf. Het is per slot van rekening een vliegles. Onderweg ontmoet je je vriend(in) en haken bij elkaar aan. Dan is het de bedoeling dat je in formatie verder vliegt. Spannend? Zeker, maar de instructeurs loodsen jullie er doorheen. Een unieke ervaring!

Extra's

  • Wij kunnen de vluchten ook voor je filmen. Dat gebeurt met een GoPro camera die naar binnen gericht staat. Dat geeft het leukste beeld. Je krijgt de geheugenkaart gelijk mee naar huis. Natuurlijk kun je ook zelf foto's maken onderweg
  • Let op: de genoemde prijzen zijn totaalprijzen. Dus voor beide toestellen samen.
Specificaties
Het aantal personen dat in totaal mee kan, inclusief instructeur.
Hele jaar
Alleen in deze periode kan er gevlogen worden. Houd rekening met de geldigheidsduur van je bon.
Vanaf 8 jaar
Er is geen minimumleeftijd, maar het is wel leuker als je over het dashboard kunt kijken. Ook is er geen maximumleeftijd, je bent nooit te oud om te vliegen.
1,95 m
Boven deze lengte zit je niet meer comfortabel in het toestel
125 kg
Het maximale gewicht van de leerling, met kleding aan. I.v.m. de veiligheid.
1 jaar
Hoe lang de cadeaubon geldig is na uitgifte.
Binnen 14 dagen
Toch geen leuk cadeau? Je kunt gratis annuleren binnen 14 dagen na aankoop.
Zie ook: ons retourbeleid
Prijzen
30 minuten€ 399
45 minuten€ 499
60 minuten€ 599
Opmerkingen
  • Er wordt gevlogen van 10:00 tot 18:00 (zomertijd) of zonsondergang (wintertijd)
  • De gekozen tijd is de tijd in het vliegtuig. Het theoriegedeelte komt daar altijd nog bij en duurt ongeveer 20 minuten
  • Er kan alleen gevlogen worden als er voldoende zicht is en het niet te hard waait. Je wordt gebeld als het weer niet goed genoeg is
  • Heb je s'ochtends niets van de vliegschool gehoord over het weer? Bel dan voor de zekerheid de vliegschool voordat je thuis wegrijdt. Je ontvangt het telefoonnummer per e-mail bij de reservering
Bekijk beschikbaarheid
Klik op een dag om te zien wanneer er plek is
Geheel vrijblijvend!