De leukste belevenissen om cadeau te geven

Helikopter les (4 pers.)

Introductie

Kruip zelf achter de stuurknuppel van een helikopter. Ervaar hoe het is om zelf te vliegen. De introductie les wordt gevlogen in een Robinson R44. Dit is een vierpersoons helikopter. Dus naast jou als vlieger, kun je ook nog één of twee passagiers meenemen tijdens je les.

Locatie

Kom naar Lelystad om deze vliegles te volgen. Je vindt hier een leuk vliegveld voor kleine vliegtuigen en er is een gezellig restaurant. Ook is hier altijd volop activiteit en kun je genieten van allerlei soorten toestellen die continu af en aan vliegen.

Het is zover!

De ontvangst bij de vliegschool is met een lekkere kop koffie, thee of fris. Je hebt een geweldig uitzicht op de baan. Geniet van je drankje en alle drukte op het vliegveld. Zo kom je al helemaal in de stemming!

Theorie

Je start met een uitleg over de basis van het vliegen. De instructeur geeft in deze 'briefing' antwoord op belangrijke vragen. Hoe bestuur je een helikopter? Je leert over de hoofd- en staartrotor. Hoe je deze met de collective, cyclic en het voetenstuur kan bedienen. Natuurlijk kun je zelf ook al je vragen stellen. Kom je samen met je partner, vriend(in) en/of familielid naar de vliegschool? Dan mag hij/zij hier natuurlijk ook bij zijn. Dan weten jullie allemaal wat je gaat beleven in de lucht. Hier hoef je niet extra voor te betalen. Uiteraard geldt dit ook voor de passagiers. Het theorie gedeelte duurt 30 minuten, ongeacht de vliegtijd.

Praktijk

Na de theorie ga je met de instructeur naar de helikopter. Eerst controleer je samen of het toestel klaar voor vertrek is. Dan rijden taxiën jullie naar het begin van de baan. Via de koptelefoon kun je de instructeur en de verkeerstoren horen. De instructeur vraagt toestemming aan de verkeerstoren om te vertrekken. En dan is het zover! In de lucht mag je zelf het vliegtuig besturen. Je mag alles zelf vliegen behalve het laatste gedeelte van de landing. Natuurlijk helpt de instructeur je overal bij. Hij neemt het van je over als je lekker naar buiten wilt kijken. Of als je foto's of een filmpje wilt maken. De duur van het praktijkgedeelte kun je zelf kiezen bij het bestellen. De tijd die je kiest is de zuivere vliegtijd.

Complexe machines

Vliegen in een helikopter is uniek! Alleen helikopters kunnen helemaal stil hangen in de lucht. Het uitzicht vanuit een helikopter is dan ook fantastisch. Wel zijn het hele complexe machines. Dat maakt de bouw en het onderhoud een stuk duurder. Vandaar ook dat de vlieglessen op een helikopter een stuk duurder zijn dan voor andere toestellen.

Tip!

Specificaties
Het aantal personen dat in totaal mee kan, inclusief instructeur.
Hele jaar
Alleen in deze periode kan er gevlogen worden. Houd rekening met de geldigheidsduur van je bon.
Vanaf 3 jaar
Er is geen minimumleeftijd, maar het is wel leuker als je over het dashboard kunt kijken. Ook is er geen maximumleeftijd, je bent nooit te oud om te vliegen.
2,10 m
Boven deze lengte zit je niet meer comfortabel in het toestel
408 kg
Het maximale totaalgewicht van leerling en passagiers. De instructeur niet meegerekend.
1 jaar
Hoe lang de cadeaubon geldig is na uitgifte.
Binnen 14 dagen
Toch geen leuk cadeau? Je kunt gratis annuleren binnen 14 dagen na aankoop.
Zie ook: ons retourbeleid
Prijzen
20 minuten€ 299
30 minuten€ 450
45 minuten€ 650
60 minuten€ 850
Opmerkingen
  • Er wordt gevlogen in een vierpersoons toestel. Naast de leerling en instructeur kunnen dus nog één of twee passagiers mee
  • De gekozen tijd is de tijd in de helikopter. Het theoriegedeelte komt daar altijd nog bij en duurt ongeveer 20 minuten
  • Je betaalt niets extra voor de passagiers. Genoemde bedragen zijn het totaal voor alle inzittenden. Jullie zijn de enigen die meevliegen in het toestel
  • Kinderen t/m 10 jaar mogen alleen mee met een helikopter wanneer zij onder begeleiding zijn van een volwassene
  • Het is niet toegestaan om iemand op schoot mee te nemen
  • Voor mensen die slecht ter been zijn is er begeleiding bij het in- en uitstappen
  • Er kan alleen gevlogen worden als er voldoende zicht is en het niet te hard waait. Je wordt gebeld als het weer niet goed genoeg is
  • Voor vliegen in het weekend en op feestdagen geldt een toeslag van € 20
Bekijk beschikbaarheid
Klik op een dag om te zien wanneer er plek is
Geheel vrijblijvend!