De leukste belevenissen om cadeau te geven

 • Geen ervaring nodig
 • 2 weken bedenktijd
 • 5.023 gekocht

Basis vliegles

  Lelystad, Midden-Zeeland

Introductie

De vliegles in het sportvliegtuig is onze best verkochte belevenis. En met een reden! Het is de leukste manier om kennis te maken met het vliegen.

Locaties

Je kunt deze vliegles volgen in Lelystad en Midden-Zeeland (bij Arnemuiden). Dit zijn leuke vliegvelden voor kleine vliegtuigen. Beide velden hebben een gezellig restaurant en er is altijd veel te beleven. Zo zie je voortdurend allerlei soorten toestellen af en aan vliegen en krijg je nog meer zin om ook zelf de lucht in te gaan.

Hypermoderne toestellen

Je vliegt in een geavanceerd toestel met de nieuwste apparatuur aan boord. Tegelijkertijd is dit een lichtgewicht en compact toestel. Daardoor is het enorm wendbaar en stuurt het heel direct. De kleinste stuurbewegingen hebben meteen effect. De ideale combinatie voor een sportief vliegtuig!

Het is zover!

Je wordt bij de vliegschool ontvangen met een lekkere kop koffie, thee of fris. Vanuit de school heb je een geweldig uitzicht op de baan. Geniet met je drankje van alle drukte op het vliegveld. Zo kom je al helemaal in de stemming!

Theorie

Je start met een uitleg over de basis van het vliegen. De instructeur geeft in deze 'briefing' antwoord op belangrijke vragen. Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Hoe werken de pedalen? Waar zijn alle knopjes en metertjes voor? Natuurlijk kun je zelf ook al je vragen stellen. Als je gezellig iemand meeneemt die komt kijken hoe jij de lucht in gaat, dan mag hij/zij natuurlijk ook bij de introductie zijn. Dan weten jullie beiden wat je allemaal gaat beleven in de lucht. Hier hoef je niet extra voor te betalen.

Het theoriegedeelte duurt altijd zo'n 20 minuten, ongeacht de tijdsduur die je kiest voor het praktijkdeel.

Praktijk

Na de theorie ga je met de instructeur naar het vliegtuig. Eerst controleer je samen of het toestel klaar is voor vertrek. Dan rijden jullie naar de startbaan, dit heet het taxiën. Via de koptelefoon kun je de instructeur en de verkeerstoren horen. De instructeur vraagt toestemming aan de verkeerstoren om te vertrekken. En dan is het zover! In de lucht mag je zelf het vliegtuig besturen. Je mag alles zelf vliegen behalve het laatste gedeelte van de landing. Natuurlijk helpt de instructeur je overal bij. Hij neemt het van je over als je lekker naar buiten wilt kijken. Of als je foto's of een filmpje wilt maken.

Hoe lang het praktijkgedeelte duurt kies je zelf. Het minimum is 20 minuten. Maar hoe langer, hoe leuker natuurlijk!

Tips & extra's

 • Wij kunnen de vlucht ook voor je filmen. Je krijgt de geheugenkaart meteen mee naar huis.
 • Wil je graag passagiers meenemen bij je eerste vliegles, kijk dan bij Cessna vliegen
Specificaties
Maximum aantal deelnemers voor de belevenis.
Hele jaar
Alleen in deze periode kan er gevlogen worden. Houd rekening met de geldigheidsduur van je bon.
Leeftijd Vanaf 8 jaar
1,95 m
Boven deze lengte zit je niet meer comfortabel in het toestel
105 kg
Het maximale gewicht van de leerling, met kleding aan. I.v.m. de veiligheid.
1 jaar
Hoe lang de cadeaubon geldig is na uitgifte.
Binnen 14 dagen
Toch geen leuk cadeau? Je kunt gratis annuleren binnen 14 dagen na aankoop.
Zie ook: ons retourbeleid
Prijzen
20 minuten€ 99
30 minuten€ 149
45 minuten€ 199
60 minuten€ 249
75 minuten€ 299
Opmerkingen
 • Deze vliegles wordt gegeven in een tweepersoons toestel. Naast de leerling en instructeur kunnen er dus geen passagiers mee
 • De gekozen tijd is de tijd in het vliegtuig. Daarnaast duurt de theorie, voorbereidingen en debriefing achteraf bij elkaar nog ongeveer 40 minuten
 • Lessen zijn van 10:00 tot 18:00 uur (zomertijd) of tot zonsondergang (wintertijd)
 • Er kan alleen gevlogen worden als er voldoende zicht is en het niet te hard waait. Je wordt gebeld als het weer niet goed genoeg is
 • Heb je 's ochtends niets van de vliegschool gehoord over het weer? Bel dan voor de zekerheid de vliegschool voordat je van huis wegrijdt. Je ontvangt het telefoonnummer per e-mail bij de reservering
 • Voor vliegen in het weekend of op een feestdag geldt een toeslag van € 15
Bekijk beschikbaarheid
Klik op een dag om te zien wanneer er plek is
Geheel vrijblijvend!