De leukste belevenissen om cadeau te geven

Stuntvliegtuig proefles

Introductie

Zoals iedere goede chauffeur een slipcursus volgt, oefent iedere goede piloot op "unusual attitudes", oftewel een vreemde stand van het vliegtuig. Het oefenen op tolvluchten, spiraalduiken, loopings en rolls zorgt ervoor dat de piloot een beter gevoel voor vliegen ontwikkelt. Dat is niet alleen heel nuttig, maar uiteraard ook heel spannend om te doen. Hiermee ontdek je wat echt kan met een vliegtuig. Dat doen we niet met een gewoon vliegtuig, maar met een stuntvliegtuig. Let op: dit arrangement is alleen voor mensen met lef!

Over de locatie

De proefles wordt gevlogen vanaf Lelystad. Qua aantal vliegbewegingen de drukste luchthaven na Schiphol. Er is de hele dag van alles te zien en te beleven. Kom dus gerust wat vroeger. Je wordt ontvangen in de gezellige lounge met een prachtig uitzicht op de landingsbaan. Bekijk onder het genot van een drankje wat er allemaal voorbij komt vliegen. Zo kom je al helemaal in de stemming!

Theorie

Zodra je er klaar voor bent, haalt de instructeur je op en geeft je uitleg over de basis van het vliegen. De instructeur geeft in deze 'briefing' antwoord op belangrijke vragen. Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Hoe werken de pedalen? Waar zijn alle knopjes en metertjes voor? Natuurlijk kun je zelf ook al je vragen stellen. Als je gezellig iemand meeneemt die komt kijken hoe jij de lucht in gaat, dan mag hij/zij natuurlijk ook bij de introductie zijn. Dan weten jullie beiden wat je allemaal gaat beleven in de lucht. Hier hoef je niet extra voor te betalen.

Het theoriegedeelte duurt altijd zo'n 20 minuten, ongeacht de tijdsduur die je kiest voor het praktijkdeel.

Praktijk

Na de theorie ga je met de instructeur naar het vliegtuig. Eerst controleer je samen of het toestel klaar is voor vertrek. Dan rijden jullie naar de startbaan, dit heet het taxiën. Via de koptelefoon kun je de instructeur en de verkeerstoren horen. De instructeur vraagt toestemming aan de verkeerstoren om te vertrekken. En dan is het zover! In de lucht mag je zelf het vliegtuig besturen. Je mag alles zelf vliegen behalve het laatste gedeelte van de landing. Je gaat ook barrel rolls, loops, steile bochten en spins oefenen. De instructeur doet het voor en daarna mag jij! Hij neemt het van je over als je lekker naar buiten wilt kijken. Of als je foto's of een filmpje wilt maken.

Hoe lang het praktijkgedeelte duurt, kies je zelf. Het minimum is 20 minuten. Maar hoe langer, hoe leuker natuurlijk!

Extra's

  • Wij kunnen de vlucht ook voor je filmen. Je krijgt de geheugenkaart meteen mee naar huis.
Specificaties
Het aantal personen dat in totaal mee kan, inclusief instructeur.
Hele jaar
Alleen in deze periode kan er gevlogen worden. Houd rekening met de geldigheidsduur van je bon.
Vanaf 8 jaar
Er is geen minimumleeftijd, maar het is wel leuker als je over het dashboard kunt kijken. Ook is er geen maximumleeftijd, je bent nooit te oud om te vliegen.
2,00 m
Boven deze lengte zit je niet meer comfortabel in het toestel
125 kg
Het maximale gewicht van de leerling, met kleding aan. I.v.m. de veiligheid.
1 jaar
Hoe lang de cadeaubon geldig is na uitgifte.
Binnen 14 dagen
Toch geen leuk cadeau? Je kunt gratis annuleren binnen 14 dagen na aankoop.
Zie ook: ons retourbeleid
Prijzen
30 minuten€ 199
45 minuten€ 249
60 minuten€ 299
75 minuten€ 349
90 minuten€ 399
Opmerkingen
  • Deze vliegles is in een tweepersoons toestel. Naast de leerling en instructeur kunnen dus geen passagiers mee
  • De gekozen tijd is de tijd in het vliegtuig. Het theoriegedeelte komt daar altijd nog bij en duurt ongeveer 20 minuten
  • Lessen zijn van 10:00 tot 18:00 (zomertijd) of tot zonsondergang (wintertijd)
  • Er kan alleen gevlogen worden als er voldoende zicht is en het niet te hard waait. Je wordt gebeld als het weer niet goed genoeg is
  • Heb je 's ochtends niets van de vliegschool gehoord over het weer? Bel dan voor de zekerheid de vliegschool voordat je thuis wegrijdt. Je ontvangt het telefoonnummer per e-mail bij de reservering
  • Voor vliegen in het weekend of op een feestdag geldt een toeslag van € 15
Bekijk beschikbaarheid
Klik op een dag om te zien wanneer er plek is
Geheel vrijblijvend!