De leukste belevenissen om cadeau te geven

Zweefvliegen

Introductie

Misschien wel de puurste vorm van vliegen is zweefvliegen. Met een kabel wordt het vliegtuig in enkele seconden omhoog getrokken tot wel 400 meter: een sensatie op zich! Het toestel is perfect gestroomlijnd, zodat het ver kan doorzweven.

Zweefvliegtuigen kunnen ook stijgen!

Wat je misschien niet wist is dat een zweefvliegtuig ook kan stijgen! Dat werkt ongeveer zo: de zon warmt de aarde op. De aarde warmt op haar beurt de lucht recht boven de grond op. Die warme lucht stijgt omhoog. Dat gaat een beetje zoals luchtbelletjes in een glas cola. Zweefvliegers zoeken deze stijgende luchtbelletjes op. Zandgrond bijvoorbeeld straalt veel warme lucht uit. Door daar boven te vliegen kan het toestel met de opstijgende lucht mee klimmen. Dat noemen we thermiek. De sport van het zweefvliegen is dus het opzoeken van die thermiek en lang en ver vliegen. Sommigen gaan wel heel europa door met wedstrijden.

Vrijheid

Omdat het zweefvliegtuig geen motor heeft voel je je zo vrij als een vogel. Geen motorgeluid, de ultieme stilte!

Teamsport

Zweefvliegen is ook nog eens een echte teamsport. Je wordt op de dag zelf ontvangen bij de zweefvliegclub. Gerund door vrijwilligers. Je zult je verbazen hoeveel mensen er nodig zijn om je te kunnen laten zweven. Naast jouw piloot heb je een tiploper, kabelrijder en lierist nodig om je toestel de lucht in te krijgen en veilig weer binnen te loodsen.

Locaties

Met de cadeaubon kun je terecht op vliegveld Lemelerveld in Salland, in de buurt van Dalfsen.

Wat gaat er gebeuren?

Bij aankomst daar wordt je naar de landingsbaan gebracht. Na enige uitleg krijg je een parachute om -safety first!- en stap je in het zweefvliegtuig.

Start

Met een lierkabel wordt je omhoog getrokken naar een hoogte van zo'n 400 meter. Dit gaat met een geweldige snelheid. Je wordt even goed achterin je stoel getrokken. Dat is al een sensatie op zich.

Zweven

Eenmaal op hoogte, koppelt de kabel los en zweeft het toestel verder. Het toestel glijdt met ca. 1 meter per seconde naar beneden. Heb je geluk dan vindt je piloot een mooie thermiek bel en kun je zweven. Helaas hebben we dat niet zelf in de hand. Het kan dus zijn dat je met een minuutje of 10 ook weer naar beneden gezweefd bent. Wil je zeker weten dat je wat langer kunt genieten dan kun je natuurlijk wat extra starts bij bestellen. Dan vlieg je een paar keer op de dag.

Specificaties
Het aantal personen dat in totaal mee kan, inclusief instructeur.
April tot september
Alleen in deze periode kan er gevlogen worden. Houd rekening met de geldigheidsduur van je bon.
Vanaf 8 jaar
Er is geen minimumleeftijd, maar het is wel leuker als je over het dashboard kunt kijken. Ook is er geen maximumleeftijd, je bent nooit te oud om te vliegen.
100 kg
Het maximale gewicht van de leerling, met kleding aan. I.v.m. de veiligheid.
1 jaar
Hoe lang de cadeaubon geldig is na uitgifte.
Binnen 14 dagen
Toch geen leuk cadeau? Je kunt gratis annuleren binnen 14 dagen na aankoop.
Zie ook: ons retourbeleid
Prijzen
1 start€ 49
2 starts€ 89
3 starts€ 129
4 starts€ 169
5 starts€ 209
Opmerkingen
  • Er kan alleen gevlogen worden als er voldoende zicht is en het niet te hard waait. Je wordt gebeld als het weer niet goed genoeg is
  • Als je een bon hebt met meerdere starts dan hoeven deze niet allemaal door dezelfde persoon gevlogen te worden. De starts moeten wel op dezelfde dag gevlogen worden
  • Huisdieren zijn niet toegestaan op de landingsbaan of bij het clubhuis
Bekijk beschikbaarheid
Klik op een dag om te zien wanneer er plek is
Geheel vrijblijvend!